Ιλιγγος από τις υποχρεώσεις του Ηρακλή…

0

Σας παρουσιάζουμε δυο ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη για να δείτε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής. Το ένα είναι από το arenafm και το άλλο από το metropolis. Δηλαδή από Θεσσαλονίκη μεριά…

Το πρώτο….

Η ΠΑΕ Ηρακλής παραμένει ένα βαρέλι χωρίς πάτο το οποίο όμως δεν λέει να αφήσει από τα χέρια του ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Για την ακρίβεια ο Καναδός δεν το βλέπει χωρίς πάτο ή καλύτερο έτσι προσπαθούν να του το παρουσιάσουν εκείνοι που τους τελευταίους μήνες τρέφει στην Αθήνα.

Η οικογένεια του Ηρακλή προσπάθησε να του δώσει χείρα βοηθείας την οποία και αρνήθηκε. Φρόντισε να απομακρύνει τους πάντες από κοντά του και να κρατήσει αυτούς που με ένα 50ευρω είναι σε θέση να του κάνουν το άσπρο μαύρο. Στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του και δεν προβλέπεται να γίνει αυτό στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οπότε για ποιο πλάνο βιωσιμότητας μιλάμε και για ποιον προγραμματισμό; Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με τις εκχωρήσεις πληρώνονται οι περσινές υποχρεώσεις ενώ για τις φετινές δεν έχει κανένας λόγος. Μιλάμε για ένα τεράστιο άνοιγμα που δεν έχει γίνει κουβέντα με κανέναν.

Χρήματα δεν αναμένονται στο ταμείο… μόνο προσφυγές φαίνονται στον ορίζοντα και αφαίρεση βαθμών. Καναδός ανεπιθύμητος δεν φέρνει την άνοιξη στον Ηρακλή.

Από το ρεπορτάζ του arenafm.gr στις 26/4/2017

———————————————

Και το δεύτερο…

Ανακοινώνοντας τον ισολογισμό της περιόδου 1/7/2015 ως 30/6/2016 η ΠΑΕ Ηρακλής προκάλεσε… ίλιγγο από τα νούμερα των ζημιών και των υποχρεώσεων. Συνολικά βάσει αυτού προκύπτει το ποσό των 4,2 εκ. ευρώ, το οποίο ουσιαστικά θα καλυφθεί (…) βάσει προκήρυξης Α.Μ.Κ. των 3,5 εκ. ευρώ (που υπολόγισαν οι ορκωτοί τις ζημιές). Θα καλύψει αυτό το ποσό ο Σπύρος Παπαθανασάκης;

Για πολλούς το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση αρνητική. Ο μεγαλομέτοχος έχει εμφανίσει ξεκάθαρη αδυναμία για πολύ μικρότερα ποσά από το απαιτητό. Ο ίδιος φέρεται να… αισιοδοξεί, κόντρα σ’ όλα. Ακόμα και στη λογική. Για να αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής θα πρέπει μάλιστα να καλυφθεί η Αύξηση ως τις 31/3.

Γίνονται θαύματα το 2017;

  • Την ίδια στιγμή η προετοιμασία στο κομμάτι αδειοδότησης μπαίνει στην τελική της φάση, μιας και θα πρέπει ως τις αρχές της εβδομάδας να παρουσιάσει ο Ηρακλής (και οι έχοντες λαμβάνειν αναγνωρίζοντας τις οφειλές) τις ακριβείς του υποχρεώσεις. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να προχωρήσει στον διακανονισμό των ποσών αυτών προς παίκτες, υπαλλήλους και Δημόσιο, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η οικονομική ασφυξία είναι τέτοια που από την… πετσοκομένη δόση των τηλεοπτικών δεν θα προλάβουν να πληρωθούν όλοι. Ανάμεσά στους λίγους «τυχερούς» θα λάβει οφειλούμενα και ο Κοστίν Λάζαρ…

Από το ρεπορτάζ του metropolisradio.gr  στις 16/2/2017

 

Comments are closed.