Μομφή Καντά κατά Νίκα, Μακρή, Σακάτη

0

Το ρεπορτάζ είναι από την εφημερίδα «ΝΕΑ της Βοιωτίας» και δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Μομφή Καντά κατά Νίκα – Μακρή – Σακάτη

«Καίει» το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή για τα οικονομικά πεπραγμένα 2009 – 2016

Το περασμένο Σάββατο στις 11.00 το πρωί συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Β. με απόντες τους Χρήστο Χατζηκυριάκο, Αργύρη Γαλανάκο και Κώστα Τάμπραντζη. Το θέμα που “έκλεψε” την παράσταση ήταν η απόφαση να στηρίξει η Ε.Π.Σ.Β. την υποψηφιότητα Βαγγέλη Γραμμένου στις εκλογές της Ε.Π.Ο. στις 18 Αυγούστου, όταν η ημερομηνία λήξης των υποψηφιοτήτων λήγει αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου και με ψήφους 7-1 αποφασίσθηκε η στήριξη του Βαγγέλη Γραμμένου με μειοψηφία τον Ηλία Καντά ο οποίος είναι ο πρώτος που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Βαγγέλη Γραμμένου από τον περασμένο Οκτώβρη κι’ αυτό γιατί θεώρησε αντιδημοκρατικό να γίνει ψηφοφορία πριν λήξουν οι υποψηφιότητες.
Αυτονόητο ήταν να ζητήσουμε την άποψή του και ήταν πολύ αποκαλυπτικός αφού μας δήλωσε:

«Ο Κώστας Νίκας τον περασμένο Μάρτιο ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την συμπεριφορά του απέναντί μου, την οποία την έκανα δεκτή και τον στήριξα όταν επτά μέλη του Δ.Σ. προσπάθησαν να τον ανατρέψουν και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις θεωρώντας ότι είχε πάρει το μάθημά του από την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από τον Σεπτέμβρη 2016 έως τον Μάρτιο 2017. Πολλές φορές του επεσήμανα τα λάθη του αλλά αυτός τράβηξε τον γνωστό του δρόμο της αντιπαράθεσης με τους πάντες.
Οι θέσεις του και τα έργα του θεωρώ ότι πλήττουν το κύρος, το γόητρο και την αξιοπιστία της Ε.Π.Σ.Β. και μου απέδειξε ότι είναι ανίκανος και έχασε μοναδική ευκαιρία να θεωρηθεί εξυγιαντής του βοιωτικού ποδοσφαίρου.
Το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή θεωρώ ότο πρέπει να αναρτηθεί στο σάιτ της Ε.Π.Σ.Β. για να μπορέσουν να ενημερωθούν οι παράγοντες των σωματείων ενόψη της Γενικής Συνέλευσης στο τέλος του μήνα. Την άποψη αυτή εξέφρασα στα μέλη του Δ.Σ., οι περισσότεροι την επικρότησαν αλλά …σιώπησαν.
To πόρισμα “καίει” αφού ο Ορκωτός Λογιστής έχει επισημάνει πολλές ατασθαλίες και εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στους εκάστοτε Προέδρους, Γενικούς Γραμματείς και Ταμίες της Ε.Π.Σ.Β. την ελεγχόμενη 8ετία.
Δεν είμαι λάτρης της αλαζονείας και αναγκάσθηκα να καταθέσω μομφή κατά των Νίκα Σακάτη – Μακρή τους οποίους θεωρώ υπε΄θυνους που μέχρι σήμερα το πόρισμα δεν κοινοποιήθηκε στα σωματεία.
Σας επισυνάπτω την επιστολή μομφής και μία ακόμη επιστολή για τα πρακτικά της Γ.Σ. της 30ης Γενάρη 2017 για την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, αφού η συνέχεια αναμένεται αν είναι λίαν ενδιαφέρουσα».
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΡΟΣ
Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας
ΛΙΒΑΔΕΙΑ Λιβαδειά 31 Iούλη 2017
ΘΕΜΑ: Μομφή σε βάρος αξιωματούχων
της Ε.Π.Σ.Β.
Κύριοι
Μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, με τις επανειλημμένες και άκαιρες ψηφοφορίες για την παράδοση ή όχι σε μένα της Εκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Λογιστή κ. Παντελή Φρίμα, για την Οικονομική Περίοδο 1-1-2009 έως 31-12-2016 της Οικονομικής Διαχείρησης της Ε.Π.Σ.Β., μετά από απλή ανάγνωση αυτής, προκύπτουν, κατά την άποψή μου, σοβαρότατες ευθύνες για τους Ευάγγελο Τοπολιάτη, Κων/νο Νίκα και Κων/νο Τάμπραντζη που το διάστημα αυτό κατείχαν τα αξιώματα του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα  και Ταμία της Ε.Π.Σ.Β. έχοντας την αποκλειστική ευθύνη της οικονομικής διαχείρησης.
Από την ανάγνωση της Εκθεσης Ελέγχου προκύπτει ότι την ελεγχόμενη 8ετία περισσότερα από 200.000 ευρώ έχουν διακινηθεί προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να υπολογίζονται τα ποσοστά από τα εξοδολόγια διαιτησίας, που όλοι σας γνωρίζετε ότι διακινήθηκαν “μαύρα” χωρίς ποτέ να κατατεθούν στο Ταμείο της Ε.Π.Σ.Β. και συγκεκριμένα αναφέρουμε στα 45 και 40 ευρώ για την Α’ και Β’ κατηγορία αντίστοιχα. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποσό που χρήζει διερεύνησης ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για απιστία σε βάρος της Ε.Π.Σ.Β. και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος και δεν προτίθεμαι να επιτρέψω την συγκάλυψη αυτού από κανέναν και για κανένα λόγο.
Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ το «ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» και είναι πασιφανές το τελικό αποτέλεσμα, καταθέτω πρόταση μομφής κατά των:

α) Κων/νο Νίκα, Πρόεδρο της Ε.Ε. που το διάστημα 1-1-2009 έως 31-11-2011 κατείχε το αξίωμα του Ταμία, από 1-1-2012 έως 7-9-2016 το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα και από 7-9-2016 έως σήμερα το αξίωμα του Προέδρου, για κακή διαχείρηση των Οικονομικών της Ε.Π.Σ.Β., επιφυλασσόμενος να αναπτύξω τους λόγους που με ώθησαν να καταθέσω την παρούσα πρόταση μορφής κατά τη συζήτηση αυτής.
β) Σπυρίδωνα Σακάτη, Γενικό Γραμματέα της Ε.Π.Σ.Β. που ολόκληρη την ελεγχόμενη 8ετία κατείχε το αξίωμα του Αναπληρωτή Ταμία της Ε.Π.Σ.Β. και
γ) Γεώργιο Μακρή Ταμία της Ε.Π.Σ.Β.
που θεωρώ μετά την φαρσοκωμωδία των ψηφοφοριών οι τρεις από κοινού ενεργούντες αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθειά μου να διερευνήσω και να διαλευκάνω τα οικονομικά της Ε.Π.Σ.Β. την 8ετία 2009 – 2016, και επιφυλάσσομαι να αναπτύξω τις απόψεις και θέσεις μου κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. συζήτησης της παρούσας πρότασης μομφής.
Το μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Β.
Ηλίας Ιωάν. Καντάς

ΠΡΟΣ
Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας
ΛΙΒΑΔΕΙΑ Λιβαδειά 31 Iούλη 2017

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Πρακτικών Γενικής
Συνέλευσης και λοιπών εγγράφων
Κύριοι
Παρακαλώ θερμά όπως μου χορηγήσετε φωτοαντίγραφα από τα πρακτικά της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης της Ε.Π.Σ.Β. την 30 Ιανουαρίου 2017, καθ’ ότι μου καταγγέλθηκε ότι απευθύνθηκαν ύβρεις και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπό μου, από τον Πρόεδρο της Ε.Ε. Κώστα Νίκα, προκειμένου να προβώ στις δέουσες ενέργειες προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψη μου από ανεύθυνες αναφορές.
Επίσης να μου χορηγηθούν αντίγραφα των Πρακτικών Συνεδριάσεων της Ε.Ε. που ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Ε.Π.Σ.Β. με 31 Δεκέμβρη 2016, προκειμένου να διεπιστωθεί αν οι αναφορές του Κώστα Νίκα αντιπροσωπεύουν αποφάσεις της Ε.Ε. ή είναι προσωπικές απόψεις καθώς επίσης φωτοαντίγραφο της Εκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τα οικονομικά πεπραγμένα του 2016.
Ευελπιστώ ότι θα αντιληφθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ενεργήσετε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους Νόμους της Πολιτείας.
Το μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Β.
Ηλίας Ιωάν. Καντάς

Comments are closed.