Ο κλοιός «σφίγγει» στον Ορχομενό για τη Δημοτική Αρχή

0

Στον απόηχο των πρόσφατων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού μετά την ανεξαρτητοποίηση και της κ. Φανής Θεοδώρου διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια όχι μόνο μεταξύ των παρατάξεων αλλά και των δημοτών για τον τρόπο που λειτούργησαν (ή μάλλον που δεν λειτούργησαν ) ο δήμαρχος κ Λ. Υπερήφανος κυρίως, αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Λάμπρος Ρόδης.

Βέβαια είναι γνωστό ότι ο κύριος Ρόδης ως πρόεδρος όπως καταγγέλλει και η αντιπολίτευση ,ούτε είχε, ούτε έχει την ικανότητα να εφαρμόσει τους κανονισμούς λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Μάταια η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου απαιτούσε να ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ώστε να αναγκάσει τον κ Ρόδη να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται σε συνοικιακό «πρωϊνάδικο» όπου ο καθένας λέει και κάνει ότι θέλει .

Αλλά και ο κανονισμός που έφερε ο πρόεδρος και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο κανένα πρόβλημα δεν έλυσε γιατί πολύ απλά ο κ Ρόδης, όπως και πάλι του προσάπτουν, δεν τον εφάρμοσε.

Ο επισκέπτης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου αμέσως αντιλαμβάνεται ότι δεν βρίσκεται σε σοβαρή συζήτηση ,αλλά σε «παιδική χαρά» όπου ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει .

Φυσικά όλο αυτό το κλίμα ο σημερινός δήμαρχος προσπάθησε αρχικά να το περάσει σαν εκδικητική στάση της μειοψηφίας προς αυτόν . Βόλευε τον κ Υπερήφανο ο ρόλος του «κυνηγημένου» δημάρχου που τον εμπόδιζε η κακή και ζηλιάρα αντιπολίτευση να πραγματοποιήσει όλα εκείνα τα ωραία που είχε υποσχεθεί.

Μόνο που πλέον τρία και… χρόνια μετά, δεν μπορεί να πείσει κανέναν….. Ούτε τους δικούς του δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που ένας ένας αρχίζουν και διαχωρίζουν τη θέση τους.

Και δυστυχώς επεισόδια σαν το πρόσφατο έχουν ξανασυμβεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Μόνο που λίγα είδαν το φως της δημοσιότητας!!!

Όμως ο κλοιός «σφίγγει» πλέον γύρω από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού

Ανεξαρτητοποιήσεις για τον ένα ,απαξίωση για τον άλλο. Το κακό είναι ότι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης ………. ακόμα

Comments are closed.