Μελλοντικός “βλαξ” αντιδήμαρχος με… κλωτσιές

0

Τον βλάκα μπορείς να τον γνωρίζεις από τις δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι για αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει” είχε πει ο Πλάτωνας.

Γιατί ξεκινάμε έτσι; Ακούστε παρακάτω…

Αιρετός δημοτικός σύμβουλος, της πλειοψηφίας μάλιστα, γνωστός τοις πάσι  για την… σταθερότητα των απόψεών του με ύφος χιλίων καρδιναλίων “ξεστόμισε” σε δημόσιο χώρο το εξής: “Από τον Αύγουστο που θα είμαι αντιδήμαρχος έχουν να πέσουν κλωτσιές…“.

Περί ηλιθιότητας βέβαια ουδείς λόγος.

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος του έταξε και σε αυτόν αντιδημαρχία και αυτός φυσικά  δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία. Και το “διατυμπάνισε” δεόντως βάζοντας και λίγο “πιπεράτη” βλακεία.  Αλλά ως “βλαξ” δεν γνωρίζει ότι έτσι κάνει ρεζίλι τον ίδιο τον Δήμαρχο που παρεπιμπτόντως τάζει παντού και σε όλους “θέσεις”. Καλά να πάθει αφού δεν καταλαβαίνει και ο ίδιος ποιο γνώρισμα έχουν οι ηλίθιοι.

Εμείς απλά να θυμίσουμε κάποια “ηλίθια” ρητά για τον βλάκα με… άποψη. Έχει διαφορά…

Βλάκας είναι αυτός που πιστεύει ότι επειδή κοιτά βλέπει, επειδή ακούει αφουγκράζεται και επειδή κινείται χορεύει

Ένας βλάκας γελάει με ό,τι δει και με ό,τι ακούσει. Ένας ηλίθιος δεν γελάει με τίποτα. (Κοϊντιλιανός, 35-96 μ.Χ., Ρωμαίος ρήτορας)

Πάντα ήταν προνόμιο των παιδιών και των ηλιθίων να επισημαίνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αλλά ο ηλίθιος παραμένει ηλίθιος και ο βασιλιάς παραμένει βασιλιάς. (Neil Gaiman, 1960 -, Βρετανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας)

Τα έξι γνωρίσματα ενός χαζού: Θυμός χωρίς αιτία. Λόγια χωρίς όφελος. Αλλαγή χωρίς πρόοδο. Ερωτήσεις χωρίς αντικείμενο. Εμπιστοσύνη σε ξένους. Φιλία με εχθρούς. (Αραβικό ρητό)

Αυτά για την ώρα αν και θα επανέλθουμε. Βέβαια όποιος μπορέσει και βρει το αίνιγμα θα κερδίσει ένα τραπέζωμα με… πέστροφες

Comments are closed.