Φούρταξ ο… πιτυοκάμπης

0

«Μάχη με τις κάμπιες δίνει ο Φουρτάκας στο Κόκκινο…«.

Διαβάζοντας αυτόν τον… ωραίο και πηχαίο τίτλο στο orchomenos-press.blogspot.gr δεν μπορείς να μην σταθείς αφού σου προσελκύει το ενδιαφέρον.

Φαντάζεσαι δηλαδή ότι ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Φουρτάκας κήρυξε τον «ανένδοτο» πόλεμο εναντίον των στρατευμάτων της κάμπιας.

Μάλιστα παρ’ όλιγον να ανηφορίζαμε για Κόκκινο για να μεταφέρουμε σε ζωντανή μετάδοση, όπως το CNN, αυτόν τον πόλεμο.

Ο Γιάννης Φουρτάκας έχει αρχίσει τον μηχανικό πόλεμο έτσι ώστε να πιάσει στον… ύπνο τις κάμπιες. Δηλαδή  ο τρόπος αυτός καταπολέμησης της πευκοκάμπιας, απόλυτα φιλικός προς το περιβάλλον, συνίσταται στο κόψιμο και κάψιμο της φωλιάς.

Από κει και πέρα ο Αντιδήμαρχος σκέφτεται ότι αν δεν πετύχει αυτό θα αρχίσει τις σεξουαλικές προσελκυστικές ουσίες (φερομόνες). Με τη βοήθεια των ουσιών αυτών, είναι δυνατό, χρησιμοποιώντας ειδικές παγίδες, να προσελκυσθούν και να παγιδευτούν τα αρσενικά μιας περιοχής.

Και ετοιμάζεται να ζητήσει φερομόνες από την Δημοτική Αρχή. Και ο Δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος στέλνει ειδικό κλιμάκιο για την ανεύρεση φερομόνων ακόμα και στους όμορους Δήμους.

Οι κάτοικοι του Κοκκίνου παρακολουθούν με αγωνία τον πόλεμο που δίνει ο Αντιδήμαρχος και είναι έτοιμοι να πάρουν τα… όπλα περιμένοντας και τη συνδρομή εναέριας επέμβασης.

Και τώρα ο αγαπητός Γιάννης εκτός από Αντιδήμαρχος της χρονιάς μας προέκυψε και Φουρτάκας ο καμπιοφάγος (Λατινιστί: Fourtax o pityokampis).

Βέβαια η πληροφορία ότι η διοίκηση του στρατού της κάμπιας έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ο.Η.Ε. για τον Φουρτάκα δεν έχει επαληθευτεί ακόμα αλλά ούτε και έχει διαψευστεί…

Comments are closed.