“Αυτογκόλ” στο Δήμο Ορχομενού…

0

Με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις μετά από ένα τραγικό λάθος της άμυνας της ομάδας της Δημοτικής Αρχής του Ορχομενού η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε μεγαλειώδη νίκη και πέρασε στην ιστορία. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Μια έκπληξη πρώτου μεγέθους…

Πλειοψηφία – Μειοψηφία 0-1!!! Ένα διπλό που τίναξε το στοίχημα στον αέρα και οι “παίκτες” έχασαν τα λεφτά τους ενώ τινάχτηκε στον αέρα και ο προϋπολογισμός.

Με αυτό το ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός της ανυπαρξίας της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού.

Σας το λέμε αυτό, για να καταλάβετε, κατά πόσο αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και σε αυτά που τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος του Δήμου Ορχομενού, ενώ εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον Δήμαρχο Λουκά Υπερήφανο.

Το ρεπορτάζ που υπάρχει στο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (διαβάστε εδώ…) είναι κατατοπιστικό και δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας….

Να τι λέει:

“Την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε οριστεί στις 5 το απόγευμα Υπερήφανοςέκπληκτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι άκουσαν τον δήμαρχο να τους λέει ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο επειδή θάπρεπε να παρακολουθήσει το συνέδριο
”Αστικά ποτάμια ” που γινόταν στην Λειβαδιά .
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  υπήρχαν εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα για να συζητηθούν όπως για παράδειγμα  δύο  σημαντικές προτάσεις για χρηματοδότηση έργων του δήμου  από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα»
Παρ όλα αυτά ο κ Υπερήφανος θεώρησε σημαντικότερο να πάει στο συνέδριο ( το οποίο σημειωτέον ήταν διήμερο άρα μπορούσε να πάει κι άλλη ώρα)  και να απουσιάσει από το δημοτικό συμβούλιο την ώρα  και τη μέρα του οποίου είχε ο ίδιος ορίσει  για να προλάβει να εγκρίνει τις υποβολές  των δύο προτάσεων.
Και σα μην έφτανε όλο αυτό  σε λίγο του δημοτικούς συμβούλους αποχαιρέτησε εγκάρδια κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  κ Ρόδης ό οποίος από ότι είπε είχε κανονίσει να πάει στα Γιάννενα.
Βέβαια η απαξίωση έχει και τις συνέπειες της μιας που κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι  της δημοτικής αρχής ,ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα του δημάρχου και του προέδρου αποχώρησαν και η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής έγινε ….. μειοψηφία με αποτέλεσμα κάποια θέματα να  …μην περάσουν.
Ας πρόσεχαν”
Έτσι έγινε και πάρτε τα ονόματα των αποχωρησάντων Δημοτικών Συμβούλων που δεν κατάλαβαν τι θα γινόταν στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο: Αλέκος Ζυγογιάννης (αποχώρησε από το 4ο θέμα), Λάμπρος Ρόδης, Έλενα Γεωργίου (αποχώρησαν από το 5ο θέμα), Άγγελος Μαράντος, Γιώργος Ζυγούρης, Λουκάς Μέττας (αποχώρησαν στο θέμα που συζητιόταν).
Εφόσον αποχώρησε ο πρόεδρος Λάμπρος Ρόδης, καθήκοντα ανέλαβε ο αντιπρόεδρος Νώντας Τσιγαριδας.
Από 22 αρχικά δημοτικούς συμβούλους έμειναν 16. Ψήφισαν αρνητικά η παρόν οι οχτώ και θετικά οι άλλοι οχτώ. Αλλά μέτρησε δίπλα η ψήφος του κ. Τσιγαρίδα ως προέδρου και το θέμα κόπηκε.
Το θέμα ήταν:
“Έγκριση της τροποποίησης προϋπολογισμού τεχνικού προγράμματος κι επιχειρησιακού έτους 2018”
Έτσι δεν πέρασε η τροποποίηση του προϋπολογισμού και φάνηκε καθαρά ότι οι ανωτέρω σύμβουλοι μάλλον παράκουσαν τις… “εντολές” του Δημάρχου που υπέστη την ήττα. Και επειδή ο κ. Υπερήφανος είχε τάξει σε αρκετούς κάποιες θέσεις το καλοκαιράκι τώρα μετά την καταψήφιση του θέματος ο Δήμαρχος σκέφτεται να τροποποιήσει και τις απόψεις του για μερικούς – μερικούς.
Ίδωμεν…

Comments are closed.