Ορχομενός: Απροετοίμαστη η Δημοτική Αρχή…

0
Από το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Όλοι περιμέναμε είναι αλήθεια την έναρξη των ανασκαφών για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος της Ορχήστρας και άλλων τμημάτων του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού.
Γιατί φυσικά αυτό θα σηματοδοτούσε και την έναρξη των εργασιών

για την ΕΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ  .

Το ξεκίνημα στην ουσία ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία αυτής της πόλης!!!
‘Ενα έργο που λίγοι πίστεψαν σε αυτό και ακόμα λιγότεροι βοήθησαν ώστε να δρομολογηθεί.
Ένα έργο που είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι οργανώθηκε και δρομολογήθηκε  από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2011-2014, η δε παρουσίαση των μελετών και η τροποποίηση του σχεδίου  πόλεως έγινε στις 23 Ιουλίου του 2014.
Αυτά για την ιστορία….
 Στο σήμερα  όμως …..
Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα στις μετακινήσεις τόσο των κατοίκων του Ορχομενού αλλά και αυτών της τοπικής κοινότητας Διονύσου η κατάργηση της κυκλοφορίας στην οδό  ΜΙΝΥΟΥ.
Και αυτό γιατί δεν έγινε καμία προηγούμενη ενημέρωση αρκετό διάστημα πριν
 ώστε:
 πρώτον  να γνωρίζει ο κόσμος τι συμβαίνει
 και δεύτερον δεν ξεκίνησαν έγκαιρα έργα που θα είχαν εξομαλύνει την κατάσταση
 και θα είχαν προλάβει  προβληματικές καταστάσεις που προέκυψαν!!!

Η  κατάργηση της διαμπερούς διάβασης στην οδό Μινύου δημιούργησε ποικίλα προβλήματα στις μετακινήσεις  ειδικά των αγροτών .

Απροετοίμαστη η δημοτική αρχή για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος προσπάθησε  με βεβιασμένες κινήσεις  της τελευταίας στιγμής να σώσει την κατάσταση.
Έπρεπε να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της κοινότητας Διονύσου ώστε να τρέχει πανικόβλητος την άλλη μέρα ο κ Νταβαλούμης να  καθαρίσει  εναγωνίως τη βλάστηση σε αγροτικούς δρόμους που θα έπρεπε ήδη να είχαν καθαριστεί .
Ευτυχώς δε που η περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα με την χρηματοδότηση των αγροτικών δρόμων  στους δήμους να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που συνδέει το Διόνυσο με τον Συνοικισμό ώστε να διευκολυνθεί μελλοντικά η κατάσταση αλλιώς;;;;;;
Φαντάζεστε πόσο σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν από τη διέλευση επιπλέον αγροτικών μηχανημάτων στο κέντρο του Ορχομενού;;
Και για την έγκριση  της τροποποίησης του Ρυμοτομικού σχεδίου;
Καμία πράξη αναλογισμού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα έτσι για να λέμε ότι κάτι γίνεται.
Στην ουσία καμία μα καμία ενέργεια ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι που προβλέπονται ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών .
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ούτε πρόβλεψη ούτε προετοιμασία για το μεγάλο αυτό εγχείρημα από τη δημοτική αρχή που ως συνήθως σε κάθε σοβαρή προσπάθεια απλά παρίσταται για να βγάλει ……….φωτογραφίες !!!!
Ναι είναι αλήθεια ένα μεγάλο έργο ξεκινάει στην πόλη μας
Ναι αλήθεια είναι ότι πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να πραγματοποιηθεί.
Αλήθεια είναι όμως πως η δημοτική αρχή ήταν και παραμένει  ως τώρα απροετοίμαστη να σηκώσει τον σχεδιασμό και το βάρος της ευθύνης ενός τόσο μεγάλου έργου .
Θα επανέλθουμε………

Comments are closed.