Από την… “εξω” το Κόκκινο

0

Τους ηθικούς κανόνες και τους κανόνες δεοντολογίας θα πρέπει να μην ξεχνάνε ποτέ οι έχοντες και κατέχοντες αξιώματα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Θα πρέπει αυτούς τους κανόνες να τους τηρούν με ευλάβεια όπως θα έκαναν σε ανάλογες περιπτώσεις και στα του οίκου τους. Και πόσο μάλλον όταν πρόκειται να κρατάνε τις ισορροπίες και την αξιοκρατία και να “μοιράζουν” το καρπούζι όπως αρμόζει.

Και πολύ περισσότερο όταν όλα αυτά έχουν να κάνουν με ευαίσθητες περιοχές στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Και θα πρέπει αυτοί οι ίδιοι να τιμούν και να σέβονται την ψήφο που τους έχουν δώσει και είναι αυτοί που είναι τώρα.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Το εξειδικεύουμε και πάμε να δούμε τι γίνεται στην Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού και πως “καταστρατηγείται” η έννοια αυτή της δεοντολογίας και των ηθικών δεσμεύσεων απέναντι στους κατοίκους που αρκετές φορές δεν μπορεί να το καταλάβουν γι’ αυτό κι εμείς τους το υπενθυμίζουμε.

Υπάρχουν αρκετές εργασίες που γίνονται κατά καιρούς στην περιοχή (αντιπυρική περίοδος, θερινή περίοδος, καθαρισμοί δρόμων κ.λ.π). Για να υπάρχει αξιοκρατία και ισορροπία είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι εργασίες θα πρέπει να ανατίθενται σε ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά και διαμένουν στα διοικητικά όρια της κάθε περιοχής.

Τουτέστιν αν οι εργασίες αφορούν στα διοικητικά όρια  του Ακραιφνίου θα πρέπει τη δουλειά να την αναλαμβάνουν άνθρωποι από το Ακραίφνιο αν και εφ’ όσον υπάρχει η δυνατότητα. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του Κοκκίνου. Γιατί κάπως έτσι μοιράζεται η περιοχή και δίνει τη δυνατότητα εργασίας στα πλαίσια της ανιδιοτέλειας και του αμερόληπτου καταμερισμού ειδικά στις δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε.

Και αυτόν τον κανόνα θα πρέπει να τον εφαρμόζουν οι αρμόδιοι. Και σε αυτή την περιοχή καθ’ ύλην αρμόδιος είναι ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φουρτάκας.

Γιατί καλές οι φωτογραφίες αλλά στην προσπάθεια της αυτοπροβολής για ψηφοθηρικούς λόγους έχει “καταστρατηγήσει” αυτό που έχουμε αναφέρει παραπάνω. Και δεν “μοιράζει” όπως επιτάσσει η ηθική δεοντολογία και αυτό που εφαρμοζόταν τόσα χρόνια και άφηνε τους πάντες ευχαριστημένους.

Ο Αντιδήμαρχος πράττει κατά το δοκούν αφήνοντας έξω τους κατοίκους του Κοκκίνου. Μοιράζει όπου αυτός θέλει και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την κοινωνία του Κοκκίνου “καταδικάζοντας” κάποιους που δικαιούνται εργασίας. Ας αναρωτηθούν οι κάτοικοι του Κοκκίνου γιατί συμβαίνει αυτό και ας πράξουν ανάλογα.

Κι έχουμε έναν πρόεδρο στο Κόκκινο που παρακολουθεί (αν παρακολουθεί…) αμέτοχος σε ότι συμβαίνει και δεν κάνει καμία προσπάθεια να υποστηρίξει και να στηρίξει τα συμφέροντα των συγχωριανών του που τον ψήφισαν και τον έστειλαν σε αυτή τη θέση. Εκφράζουμε κι εμείς τον προβληματισμό μας αν είναι υπαρκτό πρόσωπο ο πρόεδρος. Ας μας λύσουν την απορία οι κάτοικοι του Κοκκίνου αν θέλουν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε…

 

Comments are closed.