Ο Ορχομενός “πορεύεται” με Λιβαδειά

0

Σαν τα «νερά της Χαλκίδας» έμοιαζε όλο το προηγούμενο διάστημα να κινείται η Δημοτική Αρχή στον Ορχομενό, όσον αφορά τη στάση που κρατούσε απέναντι στην τροποποίηση του Ν. 4071 του Κλεισθένη και την τελική του επιλογή στον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιφέρειά μας.

Το θέμα εισήχθηκε για τρίτη συνεδρίαση στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο για να καταλήξουν στην απόφαση – κατά πλειοψηφία – να συμμετάσχουν στο φιλόδοξο σχήμα της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. ΟΤΑ, αποχωρώντας παράλληλα από τον Περιφερειακό ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης, εκπρόσωπος του Δήμου στις Γεν. Συνελεύσεις τόσο της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ όσο και του ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, αλλά απ` ότι μάθαμε αντί για εκείνον, ως εισήγηση, θα «μιλούσε» η νομική γνωμάτευση που είχαν μπροστά τους οι σύμβουλοι, όπως είχε δεσμευθεί να δοθεί εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο τ. Δήμαρχος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ορχομενός, Νέα Εποχή» κ. Κώστας Ξηρογιάννης- μεταξύ άλλων – λοιδορώντας την Δημοτική Αρχή για «ατολμία» και μη ξεκάθαρη θέση απέναντι σ` αυτό το μείζον ζήτημα.

Σφοδρή κριτική έγινε προς τον κ. Νταβαλούμη για την μη ύπαρξη ξεκάθαρης εισήγησης και από τον Επικεφαλής της Παράταξης «Ορχομενός, Πορεία με Αξιοπιστία» κ. Γιάννη Στεφανίδη, ο οποίος ζήτησε κι εκείνος πλείστες διευκρινήσεις.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν ασφαλώς και η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, Πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ για να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της πρότασής της για τη σύσταση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων, όπως είχε δεσμευτεί στο προηγούμενο ΔΣ. Η κα Πούλου – ξεδιπλώνοντας και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία της στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – εξήγησε, ανέλυσε και απάντησε στο σύνολο των αποριών που της τέθηκαν ένθεν και ένθεν, επιχειρηματολογώντας για την βιωσιμότητα αλλά και την ιδιαίτερη αυτοδιοικητική αξία που έχει η δρομολόγηση της πρότασής της.

Το σώμα, σε μια συνεδρίαση που κράτησε έως αργά, εν τέλει έδωσε αυξημένη πλειοψηφία στην πρόταση της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. ΟΤΑ – μεταξύ αυτών και του εισηγητή κ. Γιάννη Νταβαλούμη (!) – με μοναδική ψήφο υπέρ του ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας από την κα Έλενα Γεωργίου, παρών από τον κ. Γιάννη Τσιάμη και αποχώρηση του κ. Κώστα Ξηρογιάννη από την ψηφοφορία του θέματος, καθώς μέχρι το τέλος ζητούσε πότε από τον Δήμαρχο κ. Λουκά Υπερήφανο και πότε από τον κ. Γιάννη Νταβαλούμη να ξεκαθαρίσουν «τι προτείνει η Δημοτική Αρχή», πέραν της νομικής γνωμάτευσης.

Comments are closed.