Δημοτικές διεργασίες με πρωταγωνιστή τον Άρη Ρούσσαρη

0

Έντονες διεργασίες υπάρχουν στον χώρο της δημιουργίας δημοτικών συνδυασμών για το Δήμο Λεβαδέων σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και έχουμε γίνει “κοινωνοί” μιας μεγαλειώδους, για τα δεδομένα της Λιβαδειάς, συναινετικής προσπάθειας με πρωταγωνιστή τον πρώην Δήμαρχο Λιβαδειάς και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστείδη Ρούσσαρη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ήδη δεκάδες νέων συμπολιτών, επιστημόνων, εμπόρων, συνδικαλιστών, εργατών, σπουδαστών απ’ όλο το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό φάσμα ανταποκρίνονται στο ανεπίσημο κάλεσμα για μια κοινή συστράτευση έτσι ώστε έξω από κομματικούς φανατισμούς και πολιτικές αντιπαραθέσεις να δημιουργηθεί μια νέα Δημοτική Κίνηση που θα παραμερίσει το “εγώ” και θα νικήσει το “εμείς”.

Αξίζει να μνημονευθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια ο κ. Ρούσσαρης διατυπώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, με τα πρόσωπα που συζητάει, ότι πρωτεύει να αναδειχθούν και να τεθούν στην κρίση του λαού και νέα πρόσωπα που δεν έχουν ξανασχοληθεί με δημοτικές εκλογές και μαζί με έμπειρα στελέχη να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό rousssarisA-620x330με προοπτική νίκης για το καλό της πόλης και του πολίτη.

Ο Αριστείδης Ρούσσαρης εκτιμά ότι ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής επιβάλλει τη δημιουργία πνευματικής συναίνεσης.

Η συναίνεση αυτή πρώτα και πάνω απ’ όλα θα την καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο η συναίνεση που θα προκύπτει από τις δημοτικές κινήσεις που θα δημιουργηθούν.

Γι’ αυτό και στην ερώτηση που απευθύνεται αν θα ηγηθεί συνδυασμού απαντά ευθέως ότι σε μια τέτοια προσπάθεια προέχει η ομάδα και ο δημοκρατικός τρόπος ανάδειξης αρχηγού.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα πρόσωπα, ο προγραμματισμός, το άνοιγμα στις νεότερες γενιές και ο οραματισμός των προσώπων, που είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για τα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Λεβαδέων.

Είναι εντυπωσιακή η στάση των προσώπων που ηγούνται σε αυτή την πρώτη φάση αυτής της προσπάθειας. Λειτουργούν με πρωτοφανή υπευθυνότητα, απέχουν από “καφενειακές” συζητήσεις και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις άλλων ατόμων που ενδιαφέρονται με άλλο σκεπτικό να είναι παρόντες στις εκλογές.

Θεωρούν ότι τώρα είναι η ώρα ό,τι καλύτερο διαθέτει από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού η πόλη και κυρίως νέων, να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές και να κριθούν από τους δημότες.

voy1

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις εξελίξεις που πράγματι θα είναι εντυπωσιακές σε ότι αφορά τα πρόσωπα, τον προγραμματισμό και τις πολιτικές εκπλήξεις που επιφυλάσσει αυτή η πρωτόγνωρη προσπάθεια.

Ένα είναι πάντως σίγουρο και είναι δεδομένο. Ότι αυτή η δημοτική κίνηση θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές.

 

Comments are closed.