Το έργο στα Σκορπονέρια: Η αμφισβήτηση του αυτονόητου…

0

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ανακοινώθηκαν έργα τόσο για τη Βοιωτία όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην Βοιωτία που έχει ένα ενδιαφέρον διαφορετικό. Όχι τόσο για τα έργα που ανακοινώθηκαν αλλά για τον τρόπο που κάποιοι τα δημοσιοποίησαν προφανώς για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη εν όψει εκλογών. Αλλά σε μερικά πιάστηκαν αδιάβαστοι ή τέλος πάντων ανενημέρωτοι γεωγραφικά και διοικητικά.

Να διευκρινήσουμε εδώ ότι οποιοδήποτε έργο που γίνεται είναι καλοδεχούμενο αφού έχει να κάνει με την αναβάθμιση των εκάστοτε περιοχών ανεβάζοντας την ποιότητα ζωής με τις όποιες διευκολύνσεις “χαρίζει” στους πολίτες. Όλοι ζητάμε τέτοια έργα πνοής. Και πρέπει πάντα να γίνονται. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά της κάθε Περιφέρειας, του κάθε Δήμου. Και βέβαια για τα όποια έργα έχουν τρέξει και έχουν μοχθήσει πάρα πολλοί για να γίνουν. Είτε αυτοί είναι περιφερειακοί σύμβουλοι, είτε δημοτικοί. Άλλωστε γι’ αυτό οι πολίτες τους στέλνουν εκεί… Και είναι ηλίου φαεινότερον όλοι να μοχθήσουν για το κοινό καλό της περιοχής τους. Όπως και έγινε και στις τελευταίες ανακοινώσεις της περιφέρειας για τα έργα. Σε όλους ανήκουν τα εύσημα γι’ αυτά που κατορθώθηκαν.

Όλα τα παραπάνω για να διευκρινήσουμε όπως είπαμε ποια είναι και η δική μας άποψη που συμπλέει και βοηθάμε όλοι πάνω σε τέτοια θέματα.

Αλλά στο προκείμενο, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να “καρπώνεται” τα έργα εξυπηρετώντας το δικό του προσωπικό συμφέρον για να έχει τα οφέλη, όπως θα πιστεύει ο ίδιος, εν όψει των εκλογών. Μάλιστα από κεκτημένη ταχύτητα παρουσιάζουν τα έργα με διαφορετική ονομασία.

Συγκεκριμένα στο έργο για την κατασκευή του δρόμου προς τα Σκορπονέρια ύψους 1.401.500 ευρώ έγινε ένας παραγκωνισμός της τοπικής κοινότητας Κοκκίνου που ανήκει ο δρόμος. Θα διαπιστώσετε παρακάτω πως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά (μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook) την πρώτη φορά και πως διορθώθηκε κατά κάποιο τρόπο λίγο αργότερα.

Τι θέλουμε να πούμε. Το ορθόν για το έργο είναι δρόμος Ιεράς Μονής Πελαγίας – Σκορπονέρια Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού. Κι έτσι λογικά θα πρέπει να γραφτεί η τελική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Το ότι και από τον Ορχομενό ή το Κάστρο ή το Ακραίφνιο μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί προς τα Σκορπονέρια είναι αυτονόητο. Αλλά το έργο το… “καρπώνεται” η τοπική κοινότητα Κοκκίνου που είναι στα διοικητικά της όρια. Και θα ήταν σωστό η εν λόγω αντιπεριφερειάρχης αυτό να γράψει.

Αλλά, φευ, στην πρώτη ανάρτηση έγραψε Ακραίφνιο – Σκορπονέρια

Ιδού η πρώτη:

45527620_188416422068763_4823853880976605184_n

Αυτή την ανάρτηση την “επιβεβαίωσε’ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης χωρίς να σκεφθεί κάτι διαφορετικό. Ιδού:

45502967_2196075580437796_4622670985697427456_n

Μάλλον ο κ. Ρόδης από κεκτημένη ταχύτητα ήθελε να γίνει persona non grata για το Κόκκινο. Ας πρόσεχε..

Λίγο αργότερα αυτή η ανάρτηση διορθώθηκε, ίσως γιατί κάποιοι την ενημέρωσαν για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις. Αλλά και πάλι είναι λανθασμένη.

Ίδου η διορθωμένη:

45616939_275260789861845_3699736540180643840_n

Έβαλε δηλαδή Κόκκινο, Ακραίφνιο, Σκορπονέρια. Μια διαδρομή αλλοπρόσαλλη…

Τέλος πάντων εμείς έχουμε καταλάβει γιατί ανακοινώθηκε έτσι. Μάλιστα έχουν μείνει στην απ’ έξω όλοι οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Βοιωτίας. Αυτά όλα στη κρίση σας.

Εμείς απλά θα περιμένουμε πως θα γραφτεί η απόφαση για το έργο (ονομασία δρόμου) από την περιφερειακό συμβούλιο. Γιατί καλό θα είναι και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, όπως και ο κ. Σπανός να γνωρίζουν τα ακριβή διοικητικά όρια κάθε περιοχής και να μην “παρασύρονται” από ανακρίβειες του κάθε αδαούς που θέλει να αυτοπροβληθεί σε συγκεκριμένες περιοχές υποτιμώντας άλλες.

“Η αμφισβήτηση του αυτονόητου είναι μορφή επιλεκτικής βλακώδους άγνοιας” 

Λίγη προσοχή δεν βλάπτει…

Comments are closed.