“Διχάζει” ο Σπανός

0

Δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους της Ν.Δ. στην Στερεά Ελλάδα και ειδικά πολύ περισσότερη και έντονη δυσαρέσκεια στα στελέχη της Ν.Δ. στη Βοιωτία με τις αρχικές επιλογές του υποψήφιου περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Και φυσικά αυτή η δυσαρέσκεια έχει μεταφερθεί και στους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γενικά αυτή τη στιγμή επικρατεί μια σύγχυση που δεν ξέρει κανείς που και πως μπορεί να καταλήξει όσον αφορά την στήριξη στις εκλογές στο πρόσωπο του Φάνη Σπανού.

Αναφερόμαστε φυσικά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου που έχει κάνει αρχικά ο Ευβοιώτης πολιτικός στο οποίο συμφώνησε και συμπεριέλαβε, με τις… “ευλογίες” του Κώστα Μπακογιάννη φυσικά, την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και τους Κώστα Μπακομήτρο και Γιώργο Ψυχογιό.

Το θέμα είναι ότι ο Φάνης Σπανός έχει την στήριξη της Ν.Δ. και αυτό δεν αμφισβητείται. Και η κάθοδος τόσο του κ. Αναγνωστάκη όσο και της κ.Μπατζελή αλλά ακόμα και του κ. Γκλέτσου δείχνει πλέον ότι δεν υπάρχουν συνεργασίες και η Στερεά Ελλάδα στην Περιφέρεια θα δώσει πολιτικό και κομματικό μήνυμα.

Άρα τα λόγια περί ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου που διατυμπανίζουν κάποιοι για τον κ. Σπανό δεν ισχύει όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το περάσουν.

Κι εδώ αρχίζει η μεγάλη δυσαρέσκεια για τα στελέχη της Ν.Δ. και του ψηφοφόρους για την τριάδα που συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο ο Φάνης Σπανός. Γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας έχει “διχάσει” στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ. ειδικά στη Βοιωτία με τα ερωτηματικά να πλανώνται στον… αέρα.

“Δεν υπάρχουν ικανά στελέχη της Ν.Δ. στη Βοιωτία για να πλαισιώσουν τον κ. Σπανό;” και ” Ο κ. Σπανός θεωρεί πρωτοκλασσάτα στελέχη τους τρεις και μειώνει στη Βοιωτία δικά μας πρωτοκλασσάτα στελέχη;”. Αυτά δεν είναι δικά μας ερωτηματικά αλλά έρχονται μέσα από τους κόλπους της Ν.Δ. στη Βοιωτία. Άλλοι το πάνε πιο μακριά. “Δηλαδή μήπως έγιναν κάποιες συμφωνίες και εμείς πρέπει να τις ανεχθούμε και να μείνουμε στην απ’ έξω;”. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν το βλέπουμε γιατί δεν ξέρουμε και ποιοι θα εκλεγούν στο τέλος. Αλλά αφού ακούγεται σίγουρα “διχάζει” περισσότερο.

Και το τελευταίο ερωτηματικό είναι: “Εμείς είμαστε κόμμα εξουσίας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αν βοηθήσουμε να εκλεγεί ο κ. Σπανός και να “κυβερνήσει” στη Βοιωτία πάλι το βαθύ ΠΑΣΟΚ όπως γίνεται τώρα επί θητείας του Κώστα Μπακογιάννη”.

Η μεγαλύτερη δε δυσαρέσκεια “πηγάζει” από τις κινήσεις της Φανής Παπαθωμά η οποία όπως λένε δρα και ενεργεί ως “υπαρχηγός” του ψηφοδελτίου και αυτό είναι που έχει “διχάσει” τη Ν.Δ. στη Βοιωτία περισσότερο. Το γεγονός  ότι τα στελέχη της Ν.Δ. στη Βοιωτία κρατούν αποστάσεις ακόμα από την υποψηφιότητα του κ. Σπανού λέει πολλά. Και αυτό “μεταφέρεται” αρνητικά και στην Περιφέρεια.

Το θέμα είναι το τι θα πράξουν όταν θα έρθει η ώρα…

Θα επανέλθουμε με νεότερες εξελίξεις γιατί σίγουρα θα υπάρξουν.

 

 

Comments are closed.