Βράβευσαν την Διστομίτισσα πρωταθλήτρια…

0

Τιμητική πλακέτα για την ανάδειξή της ως Πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2017 και 2018 στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ και την νίκη της στους Βαλκανικούς Αγώνες, επέδωσε το Δ.Σ. του ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, στην συμπατριώτισα  ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΡΗ, ως ελάχιστη αναγνώριση για τις μεγάλες αθλητικές της διακρίσεις στην Ελλάδα και διεθνώς!
Η Δήμητρα Κόρρη, θυγατέρα του Πέτρου και εγγονή της Τούλας Καρούζου, γεννήθηκε και ζει στις ΗΠΑ (Σικάγο και Καλιφόρνια), αλλά αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα !
Στο Δίστομο η Demetra Koris βρέθηκε μόνο για λίγες ώρες μεταξύ των αθλητικών και επαγγελματικών της της 47341535_1366197933515756_1439874866722373632_nυποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο – μόλις ένα 48ωρο μετά από ένα εντυπωσιακό show καλλιτεχνικού πατινάζ. στο παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ενώπιον 15.000 θεατών!
Η νεαρή ελληνοαμερικανίδα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου για την βράβευσή της που εκκρεμούσε από το καλοκαίρι και με χαρά δέχθηκε ότι θα επιδιώξει, ανάλογα με το πρόγραμμα της, να έρθει και σε μια άλλη μαζική εκδήλωση στο Δίστομο να γνωρίσει τους συγχωριανούς της.

<<Αγαπώ τον τόπο μου, το Δίστομο, και όποτε μου επιτρέπει το πρόγραμμα, έρχομαι στο σπίτι μου. Όπως σήμερα έστω για λίγες ώρες>>,  είπε,στα γραφεία του Συλλόγου όπου ήλθε μαζί με την γιαγιά της και την θεία της.
Η Δήμητρα Κόρρη, που εργάζεται ήδη ως σκηνοθέτης, ανήκει στον Σύλλογο ‘Τάρανδρος’ του Μοσχάτου. Η Δήμητρα Κόρρη ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ σε ηλικία έξι ετών και η αγάπη για το άθλημα με τον καιρό μεγάλωνε. Σε ηλικία 14 ετών άρχισε καθημερινά προπονήσεις με αγωνιστικό ρυθμό.

Από το 2011 μέχρι το 2017 κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά μετάλλια, και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες, Καλλιτεχνικού Πατινάζ. Είναι η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ δυο χρονιές. Έχει λάβει μέρος σε διεθνές αγώνες αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα σε Junior και Senior Αγώνες, ενώ κατέχει το Εθνικό ρεκόρ στα 500μ, 1.000μ, και στα 1.500μ.

Ιστορικό ρεκόρ πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων αγώνων καλλιτεχνικού πατινάζ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο καθώς έσπασε το φράγμα των 100 βαθμών με 105,06 συνολική βαθμολογία.

Μας είπε ότι συνεχίζει τις προπονήσεις στο καλλιτεχνικό πατινάζ έξι μέρες την εβδομάδα επί 5 ώρες κάθε μέρα ,θυσιάζοντας πολλές ώρες με πρόγραμμα και πειθαρχία. Το όνειρό της είναι να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη σε Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες. Πριν την εμφάνισή της στο Νιάρχος ήταν σε αγώνες στην Γερμάνια και σήμερα Τρίτη πετά για Καλιφόρνια…
Τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτισμικού Συλλόγου, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των συγχωριανών μας , της ευχήθηκαν να είναι υγιής και να έχει συνεχώς επιτυχίες με τον Σύλλογό της και την Εθνική Ομάδα, την φανέλα της οποίας φορούσε!

Comments are closed.