Βοιωτία: Τίτλος και… άνοδος για Παμβαγιακό, Δάφνη

0

Για δυο θέσεις παλεύουν: Λεοντάρι, Δαύλεια, Ελικώνας, Σκούρτα, Ελλοπιακός, Επαμεινώνδας

Τέσσερεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος στη β’ κατηγορία και οκτώ ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις τις τέσσερεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην α’ κατηγορία. Βέβαια τον πρώτο λόγο για τον τίτλο έχουν ο Παμβαγιακός στον α’ όμιλο και η Δάφνη Ερυθρών στον β’ όμιλο. Από κει και πέρα ίσες ευκαιρίες έχουν Λεοντάρι, Πανδαυλειακός, Ελικώνας (α’ όμιλος) και Σκούρτα, Ελλοπιακός, Επαμεινώνδας (β’ όμιλος).

α’  όμιλος

Εδώ ο Παμβαγιακός με 48 βαθμούς και επτά βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση θέλει δυο νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο. Η ομάδα των Βαγίων μπορεί να γίνει και ο ρυθμιστής της δεύτερης θέσης αφού τους τρεις  (Δαύλεια, Λεοντάρι, Ελικώνας) που θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο τους έχει στην έδρα του. Το εκτός έδρας παιχνίδι το έχει στο Κάστρο. Άρα ο Παμβαγιακός ακόμα και με ισοπαλίες με τους τρεις (αν δεν χάσει δηλαδή) και με δεδομένη τη νίκη στο Κάστρο έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο.

Το Λεοντάρι στη δεύτερη θέση με 41 βαθμούς έχει το πιο εύκολο θεωρητικά πρόγραμμα. Έχει τρία παιχνίδια εντός (Χώστια, Πανγεωργικός, Κάστρο) και εκτός έδρας παίζει στα γειτονικά Βάγια με Παμβαγιακό. Η ομάδα του Σπύρου Μπέκα εκτός απροόπτου έχει στο… τσεπάκι τους 50 βαθμούς και ότι «αρπάξει» στα Βάγια αν τα καταφέρει.

Ο Πανδαυλειακός με 40 βαθμούς έχει εντός Κάστρο και Ρήξη που τον φέρνουν στους 46 βαθμούς. Εκτός έδρας έχει τα δύσκολα. Με Παμβαγιακό και Ελικώνα. Αν δεν καταφέρει να πάρει κάτι από αυτά τα δυο παιχνίδια μένει και εκτός τριάδας.

Ο Ελικώνας με 36 βαθμούς έχει θεωρητικά ελπίδες. Θα πρέπει όμως να κάνει το απόλυτο με Πήγασο εντός, Νίκη εκτός, Πανδαυλειακό εντός και Παμβαγιακό εκτός. Θέλει 12 βαθμούς για να διεκδικήσει την άνοδο μέσω του μπαράζ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Παμβαγιακός, αν δεν συμβούν πράματα και… θάματα, είναι ο πρωταθλητής και παίρνει την άνοδο. Το Λεοντάρι μάλλον «καπαρώνει» τη δεύτερη θέση και περιμένει. Θα εξαρτηθούν πολλά για Πανδαυλειακό, Ελικώνα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα των αγώνων Παμβαγιακού – Πανδαυλειακού (19η αγωνιστική), Ελικώνα – Πανδαυλειακού (21η αγων.) και Παμβαγιακού – Ελικώνα (22η αγων.). Κάθε χαμένος βαθμός για Δαύλεια και Ελικώνα δίνουν το ισχυρό προβάδισμα στο Λεοντάρι για απ’ ευθείας άνοδο. Πάντως σε αγώνα μπαράζ η μια ομάδα είναι σίγουρα το Λεοντάρι.

β’ όμιλος

Εδώ η Δάφνη με 46 βαθμούς θέλει τέσσερεις βαθμούς για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας και την άνοδο. Έχει Ελλοπιακό εκτός, Μελισσοχώρι εκτός, Πελοπίδα εντός και Σκούρτα εκτός. Έχει στο τσεπάκι της έξη βαθμούς, δεν θα έχει πρόβλημα ενώ η ομάδα των Ερυθρών γίνεται και ρυθμίστρια της δεύτερης θέσης αντιμετωπίζοντας έστω και εκτός έδρας Ελλοπιακό, Σκούρτα.

Τα Σκούρτα με 37 βαθμούς έχουν Δόξα εκτός, Επαμεινώνδα εντός, Ηρακλή εκτός και Δάφνη εντός. Παιχνίδι «κλειδί» είναι ο αγώνας με Επαμεινώνδα την 20η αγωνιστική. Αν δεν χάσουν τότε βγάζουν εκτός διεκδίκησης την ομάδα των Λεύκτρων φτάνοντας ακόμα και τους 47 με 49 βαθμούς.

Ο Ελλοπιακός με 36 βαθμούς έχει Δάφνη εντός, Ιωνικό εκτός, Αναγέννηση εντός και Οινόφυτα εκτός. Ματς «κλειδί» με τη Δάφνη την επόμενη αγωνιστική. Αν δεν χάσει φτάνει τους 46 με 48 βαθμούς.

Ο Επαμεινώνδας με 35 βαθμούς έχει Πελοπίδα εντός, Σκούρτα εκτός, Δόξα εκτός, Ηρακλής εντός. Στο τσεπάκι έχει τους 44 βαθμούς. Αν περάσει από τα Σκούρτα μπαίνει σε διεκδίκηση ανόδου μέσω μπαράζ. Αν όχι χαίρεται…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όπως δείχνουν τα πράγματα εδώ θα πάμε σε μπαράζ. Ο Ελλοπιακός μάλλον θα είναι η μια ομάδα και η άλλη θα εξαρτηθεί από τον αγώνα Σκούρτων – Επαμεινώνδα την 20η αγωνιστική. Υπάρχει βέβαια και ο βασικός παράγοντας της Δάφνης. Γιατί η αντίδρασή της στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ελλοπιακό (19η αγων.) και Σκούρτα  (22η αγων.) θα κρίνει πολλά.

Υπάρχει και μια και μοναδική πιθανότητα τα Σκούρτα να πάρουν την απ’ ευθείας άνοδο. Να κάνουν το απόλυτο και ο Ελλοπιακός να χάσει από τη Δάφνη την επόμενη αγωνιστική.

Comments are closed.